Sakramenat bolesničkog pomazanja (Zbornik radova međunarodnog teološkog skupa KBF-a u Splitu, 2017)
"...bijah bolestan, i pohodiste me" (Mt. 25,36) Nije se Krist šalio kada je svojim suvremenicima jasno rekao koji će mu biti kriterij u onom odlučujućem trenutku, kad prestaju sve laži. Crkva, kao zajednica, ne može ne voditi brigu o najugroženijem dijelu svoje populacije - bolesnicima. “Trpi li tko među vama nevolje? Neka moli! Veseli li se tko? Neka pjeva hvalospjev! Boluje li tko među vama? Neka sebi dozove crkvene starješine! Oni neka mole nad njim mažući ga uljem u ime Gospodnje, pa će molitva učinjena s vjerom spasiti bolesnika! Gospodin će ga podići i, ako je učinio grijehe, dobit će oproštenje. Prema tome, ispovijedajte grijehe jedan drugomu i molite jedan za drugoga da ozdravite!" (Jak 5,l3-l6).