Psihološki aspekti religioznog iskustva (Zbornik radova međunarodnog teološkog skupa KBF-a u Splitu, 2017)
Ovim se radom kanilo odgovoriti na pitanje što je to ljudsko iskustvo općenito, a potom se posebno nastojalo analizirati psihološke aspekte religioznog iskustva. Zato se najprije izlaže o vrstama iskustva, a potom o različitim vrstama religioznog iskustva, posebno s obzirom na sadržaj i kompleksnost iskustva, te s obzirom na stanja svijesti. Glede religioznog iskustva danas, govori se o iskustvu u različitim religioznim pokretima, skupinama i sektama, pri čemu postoji dvojba je li tu na djelu skupna psihoterapija ili religiozno doživljavanje. Posebno se govori o karizmatskom pokretu i opasnostima koje u njemu mogu nastati za autentično religiozno iskustvo. Na kraju se promatra mistično iskustvo kao najjače religiozno iskustvo, te današnji pokušaji da se ono postigne uzimanjem halucinogenih droga. Zaključak je da se autentično religiozno iskustvo ne može postići umjetno i nasilno, nego da je ono rezultat postupnoga, trajnoga i pozitivnog izgrađivanja iskrenog i toplog odnosa s Bogom.