Predgovor (Zbornik radova međunarodnog teološkog skupa KBF-a u Splitu, 2021)
Katolički bogoslovni fakultet u Splitu odlučio je raspraviti i osvijetliti problem grijeha i s njim povezane krivnje, odgovornosti i opraštanja. To je bila tema Sedmoga teološkog simpozija, održanog 25. i 26. listopada 2001. pod naslovom “Osobna i društvena dimenzija grijeha”. Govor o grijehu ostao je, na žalost, dijelom nepotpun, zbog kratkoročnog otkazivanja dvojice predavača.Osam radova naših teologa uvrštenih u ovaj zbornik ipak pružaju stručno pouzdan i znanstveno utemeljen pregled staroga i uvijek aktualnog problema, otkrivajući i neke njegove nove momente u pristupu i shvaćanju.