Pastoral bolesnika u Hrvatskoj (Zbornik radova međunarodnog teološkog skupa KBF-a u Splitu, 2018)
U ovom radu tematiziran je problem pastoralnog pristupa bolesnicima, osobito onima koji su na njezi u bolnicama. Završetkom komunističke vlasti koja je kršćanstvo isključivala iz javnosti i društvenih sfera te ga uglavnom ograničavala na područje omeđeno zidovima crkava, vrata javnog djelovanja Crkvi su ponovno otvorena. Ovdje se nameće pitanje kako Crkva može i treba odgovoriti na potrebe današnjeg društva, osobito u segmentu čovjekova susreta s bolešću? Kratkim osvrtom na biblijsku i učiteljsku crkvenu tradiciju, te promatranjem određene (teorije i) prakse na tom području u drugim državama, kao i samostalnim promišljanjem konkretnih prilika u kojima živimo, nadamo se da smo u ovom radu uspjeli pokazati nedostatke i imperative koji nam se nameću u govoru o pastoralu bolesnika u Hrvatskoj danas.