Katolička teologija u europskom kontekstu. Osvrt na hrvatske prilike (Zbornik radova međunarodnog teološkog skupa KBF-a u Splitu, 2018)
Izlaganje o katoličkoj teologiji u europskom kontekstu s posebnim osvrtom na hrvatske prilike polazi od teze da živimo u “postteološkom” vremenu koje je dovelo do marginalizacije teološke misli u sva tri područja njezina djelovanja: u Crkvi, akademskoj zajednici i u društvenoj javnosti. Nakon analize ovoga pojma autor prikazuje na koji se način ovo “postteološko” vrijeme pokazuje u europskom kontekstu. Nakon toga autor analizira neke od bitnih odrednica današnje teologije, a to su pitanje postojanja teoloških škola i globalnih teoloških tokova. U kontekstu globalnih teoloških tokova autor analizira stanje teološke misli u Hrvatskoj, ističući i pozitivne i negativne vidove sadašnjega teološkog trenutka.