Crkveni autoritet svjedočenja u kontekstu današnjih društvenih promjena (Zbornik radova međunarodnog teološkog skupa KBF-a u Splitu, 2018)
Rad obrađuje vrlo aktualnu temu, s jedne strane u odnosu na temeljni katoličko-ekleziološki problem autoriteta u Crkvi (dogmatski, pastoralno-teološki, crkvenopravni), s druge strane u odnosu na pitanje autoriteta Crkve, tj. glasa Crkve kao takve u današnjem svijetu ubrzanih društvenih promjena. Oboje – to se s fundamentalnoteološkoga gledišta mora naglasiti – tijesno je međusobno povezano i mora se dokazati na poseban način u liku svjedoka, odnosno svjedočenja. Perspektive za budući autoritet svjedočenja služenjem iz ljubavi i proroštvom u Crkvi, a po njoj za društvo, proizlaze osobito iz promjene paradigme na II. vatikanskom saboru.Crkve,svijetu,