Stvaranje i/ili evolucija izazovi za odgoj u vjeri (Zbornik radova međunarodnog teološkog skupa KBF-a u Splitu, 2018)
Članak obrađuje temu stvaranje odnosno evolucija u kontekstu vjeronauka i kateheze. Autori u tri dijela predstavljaju problematiku. U prvom se dijelu otvara rasprava i naznačuju problemska pitanja odnosa vjeronauka prema sadržaju pojma stvaranje odnosno evolucija, te učenja/poučavanja stvaranja/ evolucije s obzirom na zahtjeve razvojne psihologije i vjeronaučne didaktike. Drugi dio kontekstualizira pitanje stvaranje/evolucija u različitim koncepcijama vjeronauka. Treći dio proširuje raspravu iz prvog dijela te s jedne strane pruža uvid u razvojnopsihološke pretpostavke učenja/poučavanja teme stvaranje/ evolucija, dok s druge strane pruža uvid u implementaciju ove teme u hrvatske vjeronaučne programe.