Pitanje odnosa prema žrtvi u euharistijskoj katehezi na njemačkom i hrvatskom govornom području (Zbornik radova međunarodnog teološkog skupa KBF-a u Splitu, 2018)
Članak želi odgovoriti na sljedeća pitanja: Je li žrtva tabu tema u euharistijskoj katehetskoj praksi ili se za nju još može pronaći mjesta u katehezi? Autori u četiri manja poglavlja predstavljaju temu pokušavajući je sagledati iz konteksta hrvatskoga i njemačkog govornog područja. U prvome se kontekstualizira pitanje euharistijske, tj. prvopričesničke kateheze u njemačkome govornom području. U drugom se poglavlju podastiru neke sadržajne, metodičke i eklezijalne smjernice prvopričesničke kateheze u Hrvatskoj. U trećem se poglavlju predstavlja promjena euharistijsko-katehetske paradigme, i to na temelju slikovne didaktike nekih hrvatskih i austrijskih vjeronaučnih udžbenika. U četvrtom se sažimlju potrebni naglasci današnje prvopričesničke kateheze u pogledu žrtve, žrtvovanja i solidariziranja sa žrtvovanima bilo koje vrste. Metoda je prikazivačka i analitička s tendencijama sinteze.