Obrana doktorske disertacije (Zbornik radova međunarodnog teološkog skupa KBF-a u Splitu, 2018)
Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u akademskoj je godini 2014./2015. obranjena i druga doktorska teza. Svečani akademski čin održan je u srijedu, 9. rujna 2015., u Velikoj dvorani KBFa, s početkom u 16 sati. Don Jure Strujić, polaznik poslijediplomskog doktorskog studija Kršćanstvo i suvremena kultura obranio je doktorski rad s temom Evangelizacijsko poslanje Crkve i novi oblici komunikacije, pod vodstvom mentora prof. dr. sc. Ante Mateljana. Don Jure Strujić (1959.) župnik je u Župi Presvetoga Trojstva u Sitnu Donjem. Osnovnu školu završio je 1973. u Docu Donjemu, a maturirao je 1977. godine u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji u Splitu. Na filozofskoteološkom studiju Teologije u Splitu diplomirao je 1984. godine. Iste je godine zaređen za svećenika Splitskomakarske nadbiskupije. Bio je odgojitelj u Nadbiskupskomu sjemeništu u Splitu od 1983. do 1984. i župski pomoćnik u sljedećim župama: Metkoviću (Sv. Nikola), od 1984. do 1986., Dugopolju, od 1986. do 1988., Splitu – Župa Sv. Križa (Varoš) 1988. Župnik je u Makarskoj, u Župi Kraljice Mira, od 1988. do 1992., te upravitelj Dijecezanskog marijanskog svetišta Vepric od 1989. do 1990., potom župnik u Muću Donjemu od 1992. do 1993., a od 1993. do 2015. godine bio je župnik u Splitu, u Župi Pohođenja B. D. Marije (Spinut). Voditelj je knjižnice Teologije u Splitu, odnosno Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu od 1992. godine. Don Jure je bio član različitih biskupijskih vijeća: Nadbiskupijskoga katehetskog vijeća od 1985. do 1987., Nadbiskupskog vijeća za pastoral turizma od 1985. do 1987. godine, te član Nadbiskupskoga misijskog vijeća od 1985. do 1987. Od godine 2010. je na poslijediplomskom studiju Kršćanstvo i suvremena kultura Katoličkoga bogoslovnog fakulteta, Sveučilišta u Splitu. Tu je 15. listopada 2012. obranio magistarski rad s temom: Evangelizacijsko poslanje Crkve pred izazovom novih oblika masovne komunikacije. Svečani akademski čin započeo je molitvom, nakon čega je moderatorica pozdravila profesore, članove ispitnog povjerenstva, kandidata i nazočne goste. Moderatorica je potom predstavila članove ispitnog povjerenstva, u sastavu: izv. prof. dr. sc. Anđelko Domazet, predsjednik, prof. dr. sc. Ante Mateljan, mentor, i izv. prof. dr. sc. Jerko Valković.